Küüslaugu-naanid

Kogus
10 tk
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Leib/sai
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

60 ml ehk 4 sl käesooja vett

2 tl suhkrut

1,5 tl kuivpärmi

180 ml käessooja piima

180 ml maitsestamata või Kreeka jogurtit

60 ml ehk 4 sl õli

2 hakitud küüslauguküünt

500-560 g nisujahu

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl soola

Küüslaugukate:

3 sl sulatatud võid

2 hakitud küüslauguküünt

1 tl hakitud värsket koriandrit või peterselli

Valmistamine

Valmista esmalt naanid. Sega tainakausis käesoe vesi, suhkur ja kuivpärm ning lase 5-10 minutit tõmmata, kuni segu kergelt mullitama hakkab.

Sega juurde piim, jogurt, õli, hakitud küüslauk, jahu, küpsetuspulber ja sool. Sega, kuni tainas käte küljest lahti lööb.

Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ning sõtku jahuste kätega 3-5 minutit, kuni pärmitainas on kenasti ühtlane.

Piserda tainakauss kergelt õliga kokku, siis pane tainas tagasi kaussi, kata toidukilega ja lase toatemperatuuril umbes tund aega kerkida, kui tainas on mahult kahekordistunud. 

Kui oled küpsetamiseks valmis, siis jaota tainas 10 võrdse suurusega portsjoniks. Rulli need pallikesteks, siis rulli tainarulli abil umbes 15 cm pikkuseks ja 3 mm paksuseks ovaaliks. 

Küpsetamine. 

Naane küpsetatakse pannil. Võta suur malmist praepann ja kuumuta see tugeval tulel. Kalla pannile 0,5 tl õli, siis pane üks naan pannile ja prae 1-2 minutit, kuni naani pinnale tekivad väikesed mullikesed. Pintselda pealt kergelt õliga, siis pööra ümber ja küpseta ka teiselt poolt 1-2 minutit, kuni naan on kenasti pruunitäpiline.

Võta naan pannilt ja kata puhta köögirätikuga.

Küpseta samal moel ka ülejäänud naanid. 

Küüslauguvõi

Sega sulatatud või, hakitud küüslauk ja maitseroheline. Pintselda naanile. 

Serveerimine

Serveeri nt tikka masala, võikana või kookose-karrikrevettidega. 

Nipid ja soovitused:

Kui tahad naane paar päeva säilitada, siis ära neid küüslauguvõiga pintselda. Jahuta küpsetatud naanind maha, siis pane kaanega karpi või kilekotti ja säilita kuni 2 päeva toatemperatuuril või kuni 4 päeva külmkapis, Serveerimiseks kuumuta 10 sekundit mikrolaineahjus või kuumuta mitte väga kuumal pannil. Pintselda küüslauguvõiga ja serveeri. 

Ilma küüslaugukatteta naanid võib kuni 2 kuuks sügavkülma panna. Lase toatemperatuuril sulada, siis kuumuta pannil või mikrolaineahjus, pintselda küüslauguvõiga ja serveeri.

Retsept mugandatud siit.

LISA KOMMENTAAR