Koostisosad

75 g Ameerikapärast toorsuitsupeekonit

1 sl oliiviõli

500 g rooskapsaid

1-2 küüslauguküünt

soola ja musta pipart

Valmistamine

Puhasta esmalt rooskapsad - lõika varrepoolne ots ära, eemalda välimised koledad lehed. Siis lõika rooskapsas terava noaga õhukesteks viiludeks.

Haki või viiluta küüslauk. Lõika peekoniviilud väiksemateks tükkideks. 

Kuumuta pannil veidi oliiviõli, lisa peekon ja prae kergelt krõbedaks. Lisa rooskapsaviilud, maitsesta soolaga ja prae 5-6 minutit aeg-ajalt segades, kuni kapsas on parajalt pehme.

Lisa küüslauk ja maitsesta musta pipraga. Kuumuta veel minut aega. 

Serveeri. 

Loe veel:

Idee: Jacques Pépin, mugandas ja pildistas Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Maret Kollin
postitatud 05.01.2021 09:16

Rooskapsad on mu lemmikud! keedan ja praen võis... muuud nagu ei tahakski...

Katrin Mägi
postitatud 28.01.2022 15:41

Röstitud rooskapsas peekoniga on sage külaline lisandina nii omleti juurde kui ka ahjupraadide kõrvale. Isegi teismelised nosivad isuga. Ka frikadellisupis annab hea nüansi.