Piimakana

Jamie Oliveri retseptiidee, mida ma olen oma maitse järgi mugandanud. Kastmesse lisatud sidrunikoor ajab piima veidi tükki, aga see on täiesti normaalne.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1.5 kg kana

soola ja musta pipart

75 g võid

2 sl oliiviõli

1 kaneelikoor

peotäis värskeid salveilehti või tüümiani e. aed-liivateed

2 sidrunit

10 küüslauguküünt

5 dl piima

Valmistamine

Maitsesta kana soola ja pipraga. Kuumuta sobiva suurusega ahjupotis või ja veidi õli, pruunista kana või-õlisegus ümberringi kuldseks.

Riivi sidrunitelt koor. Pista sidrunipoolikud kana kõhuõõnsusesse ja potti, lisa potti ka kooritud küüslauguküüned, kaneelikoor, peotäis tüümiani- või salveilehti. Kalla peale piim.

Kata ahjupott kaanega. Küpseta 200-kraadises ahjus 1,5 tundi, kuni kana on täiesti pehme. Veerand tundi enne küpsemisaja lõppu eemalda ahjupotilt kaas, et kana saaks veel veidi pruunistuda.

Serveerimiseks jaota kanaliha taldrikutele ning tõsta lusikaga potist kastet peale.

Juurde paku kartuliputru ja hautatud spinatit.

LISA KOMMENTAAR

Kaia
postitatud 18.04.2012 12:34

Täitsa hea! Kaste oli selline hapukas, sobis suurepäraselt tambitud kartuli-porgandi-juurselleriga.