Mandariinisiga

Maitsev sealiharoog põneva mandariinimekiga. Pärast pühi võid kasutada ka praejääke selle roa valmistamiseks.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 sl päevalilleõli

4 taist sealihalõiku (a 100 g)

200 g viilutatud šampinjone

2 tl paprikapulbrit

2 sl punasesõstraželeed

50 ml klementiinimahla (u 2 viljast)

1 sl punase veini äädikat

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta praepannil 1 sl õli. Lisa sealihalõigud ja pruunista kiiresti mõlemalt poolt. Tõsta pannilt ja jäta ootele. 

Lisa pannile ülejäänud õli, siis viilutatud seened ja prae, kuni seened on pehmed.

Pane sealihalõigud uuesti pannile. Puista peale paprikapulber ja lisa sõstraželee ja mandariinimahl. Kuumuta keemiseni, sega õrnalt. Hauta umbes 5 minutit, sealihalõike vahepeal pöörates, kuni liha ja seened on küpsed. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 21.01.2021 12:05

Sai väga maitsev. Punasesõstraželee asemel panin pohlazeleed ja see sobis ka suurepäraselt. Päevalilleõli anab ka hea pähklise noodi kohu toidule. Kokkuvõtvalt hea ja lihtne, teen teinekordki. Lihalõigud olid mul kaelakarbonaadist.