12 üdikonti pikkusega 5-7 cm
60 ml oliiviõli
2 tervet küüslaugumugulat
8 õhukest viilu ciabatta't
Gremolata:1 sidrun
1,25 dl jämedalt hakitud siledalehist peterselli
1,5 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Gremolata-kastme jaoks riivi sidrunikoor jämedalt ja pressi välja mahl. Pane sidrunikoor kaussi, lisa hakitud petersell, peenelt hakitud küüslauguküüs ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga, lisa maitse järgi sidrunimahla ja sega.
Pane üdikonditükid ahjupannile, nirista peale 2 sl oliiviõli. Lõika küüslaugumugulatelt pealt umbes 1/3 maha, et küüned välja paistaks. Tõsta ka ahjupannile. Nirista ülejäänud 2 sl oliiviõli küüslaugule.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbers 25 minutit, kuni küüslauk on kuldne ja luuüdi pehme.
Rösti ciabatta-viilud kergelt kuldseks.
Serveerimiseks tõsta igale taldrikule 2-3 üdikondijuppi, 2 ciabatta-lõiku, röstitud küüslaugu (seda määritakse ciabatta-viiludele) ja gremolata-kastet.
Allikas: Gourmet Traveller. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Röstitud luuüdi gremolata-kastme ja küüslaugusaiakestega
Arvesta 2-3 üdikondijuppi sööja kohta.