Röstitud luuüdi gremolata-kastme ja küüslaugusaiakestega

Arvesta 2-3 üdikondijuppi sööja kohta.

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

12 üdikonti pikkusega 5-7 cm

60 ml oliiviõli

2 tervet küüslaugumugulat

8 õhukest viilu ciabatta't

Gremolata:

1 sidrun

1 küüslauguküüs

1,25 dl jämedalt hakitud siledalehist peterselli

1,5 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Gremolata-kastme jaoks riivi sidrunikoor jämedalt ja pressi välja mahl. Pane sidrunikoor kaussi, lisa hakitud petersell, peenelt hakitud küüslauguküüs ja oliiviõli. Maitsesta soola-pipraga, lisa maitse järgi sidrunimahla ja sega.

Pane üdikonditükid ahjupannile, nirista peale 2 sl oliiviõli. Lõika küüslaugumugulatelt pealt umbes 1/3 maha, et küüned välja paistaks. Tõsta ka ahjupannile. Nirista ülejäänud 2 sl oliiviõli küüslaugule. 

Küpseta 200-kraadises ahjus umbers 25 minutit, kuni küüslauk on kuldne ja luuüdi pehme. 

Rösti ciabatta-viilud kergelt kuldseks. 

Serveerimiseks tõsta igale taldrikule 2-3 üdikondijuppi, 2 ciabatta-lõiku, röstitud küüslaugu (seda määritakse ciabatta-viiludele) ja gremolata-kastet. 

Loe veel:

Allikas: Gourmet Traveller. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 19.03.2022 11:51

Väga maitsev, nagu luuüdi ikka.