Jääkommid

Jääkommid on armastatud jõulumaius Saksamaal (Eiskonfekt) ja Rootsis (Ischoklad).

Kogus
u 60 tk
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

100-200 g kookosrasva

200 g tumedat šokolaadi

Valmistamine

Sulata kookosrasv potis. Haki šokolaad jämedalt ja lisa sulatatud kookosrasva hulka. Sega tugevasti, kuni šokolaad on sulanud. 

Jaota väikeste alumiiniumvormide sisse. Lase külmas taheneda. 

Nipid ja soovitused:

  • Laktoosi- ja kaseiinivaba ja/või veganliku versiooni jaoks kontrolli, et tume šokolaad ei sisalda piimarasva.
  • Kõige klassikalisemad ongi vaid kookosrasvast ja šokolaadist, aga soovi korral võid maitsestada: 
    • maitse järgi konjakit või rummi
    • 1 tl riivitud apelsinikoort
    • 0,5 tl värskelt jahvatatud kardemoni
    • piparmündiessentsi maitse järgi

Loe veel:

Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR