225 g isekerkivat nisujahu
1 tl küpsetuspulbrit
0,5 tl soola
50 g külma võid
1 tl Colman's inglise sinepi pulbrit
75 g küpset Cheddari juustu või muud tugevamaitselist juustu
1 söögiõun (nt Discovery)
100 ml piima
Kuumuta ahi 200 C. Määri suur ahjuplaat võiga, puista üle jahuga.
Sõelu jahu, sool ja küpsetuspulber kaussi. Näpista juurde või, kuni saad purulaadse segu.
Sega juurde sinep ja 50 g riivitud juustust. Riivi õun jämeda riiviga, lisa tainale. Sega hoolega. Siis lisa vähehaaval juurde piim, aga tee seda väga kergelt segades, kuni saad pehme taina.
Tõsta tainas kergelt jahusele lauale ning rulli-vormi 2 cm paksuseks. Lõika sellest kaksteist 4-5 cm läbimõõduga ketast - aga suru kiiresti ja vaid ühe korra, ära vormiga "jõnksuta". Vajadusel rulli tainast uuesti.
Tõsta skoonid ahjuplaadile, puista peale ülejäänud Cheddar.
Küpseta 15 minutit, kuni skoonid on kenasti kerkinud ja kuldsed. Lase metallrestil jahtuda.
Serveeri soojalt või külmalt. Serveerimiseks murra skoonid noa abil pooleks, peale tõsta suitsusinki, viil õuna ja veidi õunatšatnit.
Allikas: Waitrose Seasons, september 2008
Skoonid õunte ja Cheddari juustuga