Jõhvika-kumkvaadi kaste portveiniga

Hoopis teistsugune lisand jõuluprae kõrvale - eriti hästi sobib ahjupardi, -hane või -kalkuni kõrvale.

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

250 g kumkvaate

100 ml vett

340 g kultuurjõhvikaid

125 g suhkrut

150 ml portveini

Valmistamine

Tükelda kumkvaadid. Pane potti, lisa vesi ja kuumuta keemiseni. Kata kaanega, siis keeda tasasel 8-10 minutit, kuni kumkvaadid on pehmed. 

Lisa jõhvikad ja keeda umbes 5 minutit, kuni jõhvikad katki hakkavad minema. 

Tõsta jõhvikad ja kumkvaadid vahukulbiga või kurnlusikaga välja ja jäta ootele (siirupis edasi keetes käheks jõhvikate kest kõvaks). 

Lisa suhkur ja portvein potti. Kuumuta keemiseni ja keeda 5 minutit, kuni siirup on poole võrra kokku keenud. Pane kumkvaadid ja jõhvikad uuesti potti, lase jahtuda. 

Allikas: BBC Vegetarian. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

Laudlina: Ekelund @ Roosimari Sisustustekstiilid

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 17.12.2020 16:55

Mõnusalt värske ja kerge maitsega, kasutaksin linnuprae kõrval rõõmuga. Mul oli Sandemani Ruby Port.