Tomati-riisisupp

Tervislik ja lihtne supp riisi ja ürtidega. Minule meeldib teha seda suppi basiilikuga, aga võid kasutada ka tüümiani, peterselli või isegi pistou- või pestokastet.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

veidi õli

1 suur hakitud sibul

2 purustatud küüslauguküünt

800 g konservitud purustatud tomateid (2 x 400 g purki)

1-2 sl vedelat mett

1.2 l puljongit

100 g risotoriisi või basmatiriisi

värsket hakitud maitserohelist - nt

basiilikut

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta potis õli, hauta selles sibulat 5 minutit tasasel tulel.

Lisa küüslauk ja prae veel paar minutit, kuni sibul on pehme. Lisa konservtomatid ja mesi, maitsesta soola ja pipraga. Kuumuta keemiseni ja hauta 5 minutit.

Lisa puljong ja riis, keeda veel 25 minutit tasasel tulel. Enne serveerimist sega juurde peenestatud ürdid.

Serveeri leivaga.

LISA KOMMENTAAR

airi
postitatud 21.09.2011 15:58

Väga hea supp! Juba mitmendt korda teen:)