Tervelt küpsetatud lillkapsas

Üks lillkapsas, üks ahjuvorm ja valmib vähem kui ühe tunniga.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
1 tund
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 keskmise suurusega lillkapsas

1 tl suitsupaprikat

1 tl kollajuurt ehk kurkumit

0,5 tl kaneeli

2 tl oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Eemalda lillkapsalt vajadusel külgmised lehed. Lõika lillkapsas varrepoolsest otsast siledamaks, et see kenasti püsti püsiks. Siis loputa jooksva vee all. 

Aseta lillkapsas sobiva suurusega ahjuvormi. Puista vürtsid peale, siis nirista peale õli. 

Kata lillkapsas kergelt fooliumiga ja küpseta 200-kraadise ahju keskmisel või veidi kõrgemal siinil 25 minutit. 

Eemalda foolium ja küpseta veel 20 minutit või kuni lillkapsas on läbinisti küps ja parajalt pehme (kontrolli küpsust väikese terava noaga).

Lõika sektoriteks, viiludeks või õisikuteks ja serveeri.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR