4 x 400 g konservitud ploomtomateid
400 ml külma vett
0,5 punast tšillikauna soovi korral
1 suur punt värsket basiilikut
4 sl külmpressitud oliiviõli
soola ja musta pipart
Kummuta ploomtomatikonservid kaussi, siis pigista tomatid käte abil katki. Lisa 1 purgitäis külma vett (selle abil saad ka tomatikonservipurgid täitsa puhtaks loputada).
Koori küüslauguküüned, lõika õhukesteks viiludeks. Soovi korral lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Rebi basiilikulehed varte küljest, haki kergelt.
Pane küüslauk, tšilli ja oliiviõli suurele pannile ja kuumuta tugeval tulel 2 minutit.
Siis lisa tomatid ja basiilikulehed. Maitseta soola-pipraga, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis lase 30 minutit tasakesti podiseda, kuni kaste on veidi kokku keenud.
Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Gennaro Contaldo lihtne tomatikaste