Gennaro Contaldo lihtne tomatikaste

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 x 400 g konservitud ploomtomateid

400 ml külma vett

3 küüslauguküünt

0,5 punast tšillikauna soovi korral

1 suur punt värsket basiilikut

4 sl külmpressitud oliiviõli

soola ja musta pipart

Valmistamine

Kummuta ploomtomatikonservid kaussi, siis pigista tomatid käte abil katki. Lisa 1 purgitäis külma vett (selle abil saad ka tomatikonservipurgid täitsa puhtaks loputada). 

Koori küüslauguküüned, lõika õhukesteks viiludeks. Soovi korral lõika tšilli õhukesteks viiludeks. Rebi basiilikulehed varte küljest, haki kergelt. 

Pane küüslauk, tšilli ja oliiviõli suurele pannile ja kuumuta tugeval tulel 2 minutit. 

Siis lisa tomatid ja basiilikulehed. Maitseta soola-pipraga, kuumuta keemiseni. Alanda kuumust, siis lase 30 minutit tasakesti podiseda, kuni kaste on veidi kokku keenud.

Kasuta nt nendes retseptides:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR