20 ehk u 120 g teokarbipastat (conchiglioni, conchiglie, pasta shells)
200-250 g Mozzarella juust (u 1,5 suurt Mozzarella palli)
200 g ricotta juustu
40 g parmesani juustu
20 suurt värsket basiilikulehte
1/2 kogust Gennaro lihtsat tomatikastet
soola ja musta pipart
Valmista esmalt tomatikaste selle retsepti järgi (siin vaja 1/2 kogust!).
Kuumuta ahi 180°C.
Keeda "teokarbid" soolaga maitsestatud vees peaaegu al dente - karbid küpsevad ahjus edasi, nii et ära liialt keeda! Nõruta hoolega, sh õõnsused, siis jahuta.
Täidise jaoks haki 1 Mozzarella-pall peeneks, sega kausis ricotta ja u poole riivitud parmesaniga. Sega hoolega, siis maitsesta soola-pipraga. Võta triiki supilusikatäis juustusegu ja suru käte abil palliks - kokku peaks saama 20 juustupallikest.
Aseta igale basiilikulehele üks juustupall, siis pista see eelnevalt keedetud teokarbipasta sisse (leht all, juustupall peal).
Jäta umbes kulbitäis tomatikastet alles, ülejäänud kaste kalla 20 cm x 30 cm ahjuvormi sisse. Aseta peale täidetud teokarbid, siis nirista peale ülejäänud kulbitäis tomatikastet.
Kata vorm fooliumiga, küpseta 180-kraadises ahjus 35-40 minutit või kuni roog on kuldne ja tulikuum.
Eemalda foolium, rebi ülejäänud mozzarella ribadeks ja aseta roale. Küpseta veel 15 minutit.
Võta välja, puista peale ülejäänud parmesan ja küpseta veel 2 minutit.
Küpsetatud teokarbipasta tomati ja juustuga
Gennaro Contaldo retsept.