Gambas pil-pil

Traditsiooniliselt serveeritakse seda rooga 12-16 cm läbimõõduga savinõudes (cazuelas).

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

24 hiidkrevetti

Pil-pil kaste:

4-5 suurt küüslauguküünt

16 sl külmpressitud oliiviõli

2 tl tšillihelbeid

2 tl Pimentón de La Vera suitsupaprikat (dulce e. magusat)

2 sl hakitud värsket peterselli

soola

Valmistamine

Lõika küüslauguküüned viiludeks, haki petersell.

Kuumuta oliiviõli praepannil või neljas savivormis (cazuela). Kui õli on kuum, lisa küüslauk ja prae kuldseks - siis tõsta kurnlusikaga välja. 

LIsa pannile krevetid ja prae 2 minutit. Sega pidevalt. Lisa tšillihelbed, praetud küüslauk, suitsupaprikapulber ja hakitud petersell. Sega.

Maitsesta soolaga ja serveeri kohe. Krevetid peavad veel sisisema!

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR