Traditsiooniliselt serveeritakse seda rooga 12-16 cm läbimõõduga savinõudes (cazuelas).
24 hiidkrevetti
4-5 suurt küüslauguküünt
16 sl külmpressitud oliiviõli
2 tl tšillihelbeid
2 tl Pimentón de La Vera suitsupaprikat (dulce e. magusat)
2 sl hakitud värsket peterselli
soola
Lõika küüslauguküüned viiludeks, haki petersell.
Kuumuta oliiviõli praepannil või neljas savivormis (cazuela). Kui õli on kuum, lisa küüslauk ja prae kuldseks - siis tõsta kurnlusikaga välja.
LIsa pannile krevetid ja prae 2 minutit. Sega pidevalt. Lisa tšillihelbed, praetud küüslauk, suitsupaprikapulber ja hakitud petersell. Sega.
Maitsesta soolaga ja serveeri kohe. Krevetid peavad veel sisisema!
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Gambas pil-pil
Traditsiooniliselt serveeritakse seda rooga 12-16 cm läbimõõduga savinõudes (cazuelas).