Vahemereline ahjupanniroog halloumi ja köögiviljadega

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2-3 väikest ja saledat rullkõrvitsat

1 punane sibul

3 suurt küüslauguküünt

3 sl oliiviõli

300 g kirsstomateid

250 g halloumi juustu

0,25 tl vürtsköömneid

näpuotsatäis või paar tšillihelbeid

Serveerimiseks:

pita leiba või Gruusia leiba või lavašši

hummust

tšillikastet

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Lõika suvikõrvitsad väikesteks tükkideks. Koori sibul, lõika õhukesteks sektoriteks. Koori küüslauguküüned. 

Pane köögiviljad madalasse suurele ahjupannile, lisa oliiviõli ja sega läbi. Maitsesta soola-pipraga ja küpseta 10 minutit.

Poeta siia-sinna kirsstomatid ja viilutatud halloumi. Puista peale vürtsköömned ja tšillihelbed. Küpseta veel 15 minutit või kuni halloumi on kuldne ja kirsstomatid katki küpsevad. 

Pigista küüslauguküüned pannimahlade sisse katki. Tõsta taldrikutesse, serveeri pehme lapikleiva, hummuse ja terava kastmega. 

Nipid ja soovitused:

  • Algretseptis seda ei mainita, aga maitserohelist võib ka kindlasti kasutada (pune, petersell, tüümian).
  • Retsept ise on gluteenivaba. Vajadusel kasuta gluteenivaba saia või paku lihtsalt ilma saiata. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 18.10.2020 14:48

Mul oli üks suur ja väga korralik kabatšokk. Lõikasin pikuti neljaks, eemaldasin seemned-säsi ja tükeldasin. Sobis ka :)