Järvekalad ahjus

Pisemat sorti järvekalu (ahven, särg, koger) on lihtne valmistada ahjus. Pärast aeglast küpsetamist ei ole luid praktiliselt üldse unda! Nii õpetab Soome kokk Heikki Ahopello.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

väiksemaid terveid kalu - nt

ahvenat või kokre või särga

soola

oliiviõli või rüpsiõli

Valmistamine

Eemalda soomused, puhasta, loputa ja kuivata kalad.

Maitsesta kalad mõlemalt poolt soolaga, laota sobiva suurusega ahjuvormi. Kata oliiviõliga (!!!) Kata vorm küpsetuspaberiga, tõsta ahju.

Küpseta 120-kraadises ahjus 2-3 tundi olenevalt kalade suurusest. Särjelised vajavad pikemat aega kui ahvenalised.

Kui luud on pehmed, tõsta kalad ettevaatlikult õlist välja ja lase köögipaberil taheneda.

Maitsesta näiteks sidruni ja tüümianiga. Serveeri külmalt rukkileiva peal või soojalt vrajaste kartulite ja hapukoorekastmega"

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas särgi.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 12.04.2023 21:21

Lihtne viis särjekesed söögikõlbulikuks teha. Maitses nii soojalt kui külmalt hästi