Harilikust kogrest selge leemega supp.
500 g kogrefileed
suur-suur peotäis värsket koriandrit
8 cm jupp ingverijuurt
5 sl maisitärklist
1 tl ingveripulbrit
2,5 dl vett
0,5 tl jahvatatud valget pipart
2 l vett
Lõika kogrefileed 1,5 cm viiludeks. Pane kaussi, sega juurde 1 tl ingveripulbrit ja tõsta kõrvale.
Sega kausis maisitärklis 2,5 dl veega, maitsesta soolaga. Lisa kalatükid ja sega läbi, lase 10 minutit maitsestuda.
Haki koriander jämedalt.
Koori ingverijuur, lõika viiludeks.
Pane potti 2 liitrit vett, lisa ingveriviilud ja kuumuta keemiseni. Kui vesi keeb, siis lisa kalatükid. Keeda 5 minutit.
Siis lisa hakitud koriander (seda võib olla kohe palju-palju). Maitsesta valge pipra ja soolaga parajaks.
Pane supikaussidesse ja serveeri kohe.
Retsept mugandatud siit.
Hiina kogresupp
Harilikust kogrest selge leemega supp.