Keedetud koger

Kui kaluritelt kokre saab, siis tasub seda keeta.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Valmistamine

Roogi ja puhasta kogred. Maitsesta soolaga ja lase u 30 minutit maitsestuda. 

Siis pane kala külma vette, nii et vesi kataks kala. Lisa maitseköögiviljad ja maitseained. Pane tasasele tulele ja kuumuta keemiseni. Siis keeda olenevalt kala suurusest 10-15 minutit. 

Kui soovid kalakeeduveest kastet valmistada, siis koori vahukulbi abil pinnale tekkiv vaht!

Tõsta kala kurnlusika abil veest välja. Serveeri soojalt.

Nipid ja soovitused:

  • Jahtunud kala puhasta luudest ja kasuta näiteks kalasalati valmistamiseks.

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 02.10.2020 12:05

Meie perele väga maitseb selliselt valmistatud koger.