USAs töötava koka Hooni Kimi retsept.
3 lühikest kurki
1 sl soola
1 sl suhkrut
1 sl Korea gochugaru tšillihelbeid
60 ml e. 4 sl mirinit ehk magusat riisiveini
90 ml e. 6 sl riisiäädikat
1 tl riivitud küüslauku
1 tl fermenteeritud krevetipastat soovi korral
Lõika kurgid 3 mm viiludeks. Pane keskmise suurusega kaussi, riputa peale sool ja lase 20 minutit tõmmata.
Siis loputa kurgid külma vee all, et sool eemaldada. Nõruta ja patsuta kuivaks.
Pane kurgiviilud kaussi, lisa ülejäänud ained. Kata kauss kinni ja lase üleöö külmkapis maitsestuda.
Allikas: NY Times, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Mulle meeldis! Kindlasti teen teinekordki,
Kurgi-kimchi
USAs töötava koka Hooni Kimi retsept.