Kurgi-kimchi

USAs töötava koka Hooni Kimi retsept.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

3 lühikest kurki

1 sl soola

1 sl suhkrut

1 sl Korea gochugaru tšillihelbeid

60 ml e. 4 sl mirinit ehk magusat riisiveini

90 ml e. 6 sl riisiäädikat

1 tl riivitud küüslauku

1 tl fermenteeritud krevetipastat soovi korral

Valmistamine

Lõika kurgid 3 mm viiludeks. Pane keskmise suurusega kaussi, riputa peale sool ja lase 20 minutit tõmmata. 

Siis loputa kurgid külma vee all, et sool eemaldada. Nõruta ja patsuta kuivaks. 

Pane kurgiviilud kaussi, lisa ülejäänud ained. Kata kauss kinni ja lase üleöö külmkapis maitsestuda. 

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks jäta fermenteeritud krevetipasta/minikrevetid lisamata. 

Allikas: NY Times, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 04.10.2020 12:24

Mulle meeldis! Kindlasti teen teinekordki,