Purustatud kartulid fetakreemiga

Serveeri krõbedaid purustatud kartuleid fetakreemi ja oliivipastaga. Tõeliselt vahemereline amps!

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 kg väiksemaid kartuleid (nr Siikli)

0,5 dl oliiviõli

soola ja musta pipart

Fetakreem:

200 g fetajuustu

200 g kreeka jogurtit

Oliivipasta:

1,5 dl kivideta Kalamata oliive

2 tl sidrunimahla

0,5 dl oliiviõli

1 kappareid

1 küüslauguküüs

Lisaks:

hakitud siledalehist peterselli

riivitud sidrunikoort

Valmistamine

Pese kartulid hoolega, aga ära koori. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees küpseks (u 20 minutit), siis lase hetk jahtuda. 

Kuumuta ahi 250 C. 

Laota keedetud kartulid ahjupannile, vajuta need kahvli või peopesa abil veidi lapikuks. 

Sega õli, sool ja pipar (u 0,5 tl mõlemat) omavahel, siis nirista see kartulitele. Küpseta kartuleid kuumas ahjus u 15 minutit, kuni need on kenasti kuldsed ja krõbedad.

Pudista fetajuust kreeka jogurti hulka. 

Valmista oliivipasta. Pane kõik ained kõrgesse nõusse ja surista saumikseriga ühtlaseks. 

Serveerimiseks tõsta oliivipasta ja fetakreem krõbedatele purustatud kartulitele. Puista peale hakitud petersell ja riivitud sidrunikoor.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR