Pese kartulid hoolega, aga ära koori. Keeda kartulid soolaga maitsestatud vees küpseks (u 20 minutit), siis lase hetk jahtuda.
Kuumuta ahi 250 C.
Laota keedetud kartulid ahjupannile, vajuta need kahvli või peopesa abil veidi lapikuks.
Sega õli, sool ja pipar (u 0,5 tl mõlemat) omavahel, siis nirista see kartulitele. Küpseta kartuleid kuumas ahjus u 15 minutit, kuni need on kenasti kuldsed ja krõbedad.
Pudista fetajuust kreeka jogurti hulka.
Valmista oliivipasta. Pane kõik ained kõrgesse nõusse ja surista saumikseriga ühtlaseks.
Serveerimiseks tõsta oliivipasta ja fetakreem krõbedatele purustatud kartulitele. Puista peale hakitud petersell ja riivitud sidrunikoor.
Purustatud kartulid fetakreemiga
Serveeri krõbedaid purustatud kartuleid fetakreemi ja oliivipastaga. Tõeliselt vahemereline amps!