30 ilusat kibuvitsamarja
2 õuna
300 g tomateid
1,5 sl oliiviõli
1-2 punast tšillikauna
1,5 sl kontsentreeritud tomatipastat
1 dl vett
70 g suhkrut
3 sl õunaäädikat
Puhasta kibuvitsamarjad (tõrsikud) tupplehtedest ja varreotsast. Siis lõika pooleks ja uurista välja seemned (nt teelusika abil).
Koorivõunad, lõika veeranditeks, eemalda südamik. Lõika tomatid väiksemateks tükkideks. Haki tšilli peeneks.
Pane oliiviõli potti. Lisa tšilli ja prae minut aega. Siis lisa kibuvitsamarjad, õunad, tomatitükid, tomatipüree ja vesi. Kuumuta keemiseni, siis kata kaanega ja lase kaane all tasasel tulel podiseda 20 minutit.
Sega juurde suhkur ja õunaäädikas ning lase veel paar minutit podiseda.
Püreesta ketšup ühtlaseks, siis maitsesta soolaga, vajadusel lisa veel äädikat või suhkrut.
Jaota steriliseeritud pudelitesse ja säilita külmkapis.
Retsept siit.
Kibuvitsaketšup
Kibuvitsamarjad lisavad ketšupile põneva maitsenüansi.