4 kuumsuitsutatud makrelli- ehk skumbriafileed
soola ja musta pipart
2 sl võid
Kaste:200 g puhastatud tikreid
1 sl suhkrut
1-2 tl riivitud mädarõigast
soola ja musta pipart
Pane pestud ja puhastatud tikrid väikesesse potti, lisa suhkur ja lusikatäis vett. Kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit aeg-ajalt segades, kuni tikrid on pehmed, aga mitte pudrused.
Tõsta pott tulelt, sega juurde mädarõigas ja maitsesta soola-pipraga. Kaste peaks olema üsna hapukas, aga vajadusel võid lisada ka veidi suhkrut.
Kuumuta grillahi tuliseks. Aseta makrellifileed ahjuvormi, maitsesta kergelt soola-pipraga ja aseta igale kalafileele 0,5 tl võid. Pane kuuma grillahju ja kuumuta, kuni kala on soe ja või sulanud.
Serveeri kuumutatud suitsumakrelli koos mädarõika-tikrikastmega. Toekama eine jaoks võid kõrvale pakkuda rohelist salatit.
Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp.
Suitsumakrell tikrikastmega
Britid armastavad makrelli ehk skumbriat tikritega, näiteks salatites ja põhiroogades. Siin üks lihtne tikrikaste tuntud briti toidukirjutaja Hugh Fearnley-Whittingstalli ainetel.