Suitsumakrell tikrikastmega

Britid armastavad makrelli ehk skumbriat tikritega, näiteks salatites ja põhiroogades. Siin üks lihtne tikrikaste tuntud briti toidukirjutaja Hugh Fearnley-Whittingstalli ainetel.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 kuumsuitsutatud makrelli- ehk skumbriafileed

soola ja musta pipart

2 sl võid

Kaste:

200 g puhastatud tikreid

1 sl suhkrut

1-2 tl riivitud mädarõigast

soola ja musta pipart

Valmistamine

Pane pestud ja puhastatud tikrid väikesesse potti, lisa suhkur ja lusikatäis vett. Kuumuta tasasel tulel umbes 10 minutit aeg-ajalt segades, kuni tikrid on pehmed, aga mitte pudrused. 

Tõsta pott tulelt, sega juurde mädarõigas ja maitsesta soola-pipraga. Kaste peaks olema üsna hapukas, aga vajadusel võid lisada ka veidi suhkrut. 

Kuumuta grillahi tuliseks. Aseta makrellifileed ahjuvormi, maitsesta kergelt soola-pipraga ja aseta igale kalafileele 0,5 tl võid. Pane kuuma grillahju ja kuumuta, kuni kala on soe ja või sulanud. 

Serveeri kuumutatud suitsumakrelli koos mädarõika-tikrikastmega. Toekama eine jaoks võid kõrvale pakkuda rohelist salatit. 

Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed, pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR