Pese sidrunid ja koori kollane koor õhukeselt.
Eemalda sidrunilt valge kiht ja viska minema. Lõika sidrun viiludeks ja pane koos kollase sidrunikoore ja suhkruga suuremasse nõusse.
Kuumuta pool veekogusest keemiseni ja vala sidrunitele ja suhkrule. Sega ja lase kaetult veidi aega seista ning siis lisa ülejäänud vesi külmalt. Kui segu on toasoe, lisa pärm.
Hoia sima toatemperatuuril, kuni jook hakkab käärima (umbes 1 päev). Pane pestud pudelitesse paar sidrunit ja 1 tl suhkrut ja kurna sima pudelitesse.
Pane korgid pudelitele ja hoia simapudeleid jahedas. Sima on valmis, kui rosinad pinnale tõusevad.
Rosinad küll tõusevad pinnale varem kui sima on valmis.
Helen
postitatud 11.09.2023 21:49
Igal pool retseptides öeldakse, et sima on valmis siis, kui rosinad pinnale tõusevad. Minul tõusid rosinad pinnale juba sama päeva keskel peale hommikust villimist. Aga millal siis sima on valmis?
Sima