Puravikud oliiviõlis

Üks viis puravike lühiajaliseks säilitamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

1 kg värskeid kivipuravikke või muid maitsvaid puravikke

5 dl valge veini äädikat

1,5 sl soola

2 loorberilehte

paar tüümianioksa

1 tl musta pipra teri

400 ml head külmpressitud oliiviõli

Valmistamine

Puhasta seened hoolega, siis lõika suurteks kenadesks tükkideks. 

Kuumuta veiniäädikas ja sool, siis lisa seened ja keeda neid tasakesi 5 minutit. Võta seened kurnlusikaga välja, lase köögipaberil 2 tundi taheneda. 

Laota seened tihedalt hoolikalt pestud klaaspurki, kihtide vahele pane loorberilehti, tüümiani ja piprateri. Kalla peale oliiviõli. Lase tund aega seista. 

Siis koputa purki vastu lauda, et õhumullidest lahti saada. Kalla vajadusel veel peale oliiviõli, et seened oleksid kenasti kaetud. 

Kaaneta ja hoia jahedas pimedas hoiukohas vähemalt 2 kuud enne serveerimist. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit, pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR