250 g ricotta vadakukohupiima
75 g riivitud parmesani juustu
110-150 g nisujahu
1 muna + 1 munakollane
soola ja musta pipart
Sega gnocchi-ained (v.a. jahu) omavahel kausis. Sega kummist spaatli abil, nii et muna jahuga seguneks.
Siis lisa u 2 dl jahu ja sega spaatliga, kuni saad kleepuva hästi pehme taina. Lisa seejärel jahu 1 sl kaupa, iga kord hoolega segades, kuni saad pehme sileda taina. Kogu jahu ei pruugi vaja minna!
Kummuta tainas kergelt jahusele tööpinnale, puista ka peale veidi jahu. Siis patsuta u 2,5 cm suuruseks kettaks. Lõika 8 tükiks.
Rulli kõik tükid umbes 25 cm pikkuseks ja 1,5 cm läbimõõduga "vorstiks".
Pane neli tainariba kõrvuti, siis lõika need 1,5 cm juppideks. Korda sama ülejäänud 4 tainaribaga.
Keetmiseks kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa gnocchi-klimbid ja keeda umbes 2,5 minutit või kuni gnocchi-klimbid on u 30 sekundit pinnal hulpinud.
Siis tõsta kurnlusikaga välja ja serveeri meelepärase kastmega/kasuta vastavalt retsepti juhistele.
Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.
Ricotta gnocchi
Väikesed ricotta-klimbid sobivad erinevate roogade valmistamiseks.