Ricotta gnocchi

Väikesed ricotta-klimbid sobivad erinevate roogade valmistamiseks.

Kogus
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Lisategevused

Koostisosad

250 g ricotta vadakukohupiima

75 g riivitud parmesani juustu

110-150 g nisujahu

1 muna + 1 munakollane

soola ja musta pipart

Valmistamine

Sega gnocchi-ained (v.a. jahu) omavahel kausis. Sega kummist spaatli abil, nii et muna jahuga seguneks.

Siis lisa u 2 dl jahu ja sega spaatliga, kuni saad kleepuva hästi pehme taina. Lisa seejärel jahu 1 sl kaupa, iga kord hoolega segades, kuni saad pehme sileda taina. Kogu jahu ei pruugi vaja minna!

Kummuta tainas kergelt jahusele tööpinnale, puista ka peale veidi jahu. Siis patsuta u 2,5 cm suuruseks kettaks. Lõika 8 tükiks. 

Rulli kõik tükid umbes 25 cm pikkuseks ja 1,5 cm läbimõõduga "vorstiks". 

Pane neli tainariba kõrvuti, siis lõika need 1,5 cm juppideks. Korda sama ülejäänud 4 tainaribaga. 

Keetmiseks kuumuta suures potis vesi keemiseni. Lisa gnocchi-klimbid ja keeda umbes 2,5 minutit või kuni gnocchi-klimbid on u 30 sekundit pinnal hulpinud. 

Siis tõsta kurnlusikaga välja ja serveeri meelepärase kastmega/kasuta vastavalt retsepti juhistele. 

Nipid ja soovitused:

Retsept siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 31.08.2020 11:45

Üks hea ja toimiv retseprt.