700 g romsteek
Marinaad:0,5 tl tavalist soola või 1 sl Maldoni soolahelbeid
2 sl musta pipra teri (purusta uhmris)
3 sl peenelt hakitud värsket peterselli
2 sl hakitud värsket tüümiani
3 purustatud küüslauguküünt
80 ml viina
60 ml oliiviõli
Lisaks:2 sl õli
100 ml veisepuljongit
15 g võid
Sega marinaadiained omavahel. Pane steik marinaadi sisse, hõõru hoolega marinaadiga sisse. Kata kinni ja lase 2-3 päeva külmkapis maitsestuda, kui vähegi võimalik. (Kui on kiire, siis lase u 3 tundi toatemperatuuril maitsestuda, aga pikem maitsestumine külmkapis annab parema tulemuse).
Tõsta liha toatemperatuurile soojenema. Võta liha marinaadist välja, aga hoia marinaad alles.
Kuumuta õli suurel praepannil, siis pruunista steik mõlemalt poolt tugeval kuumusel.
Siis alanda kuumust, kata pann fooliumiga. Küpseta u 3,5 minutit ühelt poolt ja 3,5 minutit teiselt poolt. Siis võta tulelt, keera fooliumisse ja lase u 15 minutit puhata.
Kurna marinaad mõõtekannu ja lisa vajadusel nii palju veisepuljongit, et saad 150 ml vedelikku. Kalla see pannile ja kuumuta spaatliga kaapides keemiseni. Siis vispelda juurde või.
Lõika steik õhukesteks viiludeks, tõsta taldrikule ja kalla kaste peale.
Retsept siit.
Viinamarinaadis romsteek
Briti toidukirjutaja Nigella Lawsoni retsept. Alusta roa valmistamist 2-3 päeva enne serveerimist!