Viinamarinaadis romsteek

Briti toidukirjutaja Nigella Lawsoni retsept. Alusta roa valmistamist 2-3 päeva enne serveerimist!

Kogus
kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

700 g romsteek

Marinaad:

0,5 tl tavalist soola või 1 sl Maldoni soolahelbeid

2 sl musta pipra teri (purusta uhmris)

3 sl peenelt hakitud värsket peterselli

2 sl hakitud värsket tüümiani

3 purustatud küüslauguküünt

80 ml viina

60 ml oliiviõli

Lisaks:

2 sl õli

100 ml veisepuljongit

15 g võid

Valmistamine

Sega marinaadiained omavahel. Pane steik marinaadi sisse, hõõru hoolega marinaadiga sisse. Kata kinni ja lase 2-3 päeva külmkapis maitsestuda, kui vähegi võimalik. (Kui on kiire, siis lase u 3 tundi toatemperatuuril maitsestuda, aga pikem maitsestumine külmkapis annab parema tulemuse).

Tõsta liha toatemperatuurile soojenema. Võta liha marinaadist välja, aga hoia marinaad alles. 

Kuumuta õli suurel praepannil, siis pruunista steik mõlemalt poolt tugeval kuumusel. 

Siis alanda kuumust, kata pann fooliumiga. Küpseta u 3,5 minutit ühelt poolt ja 3,5 minutit teiselt poolt. Siis võta tulelt, keera fooliumisse ja lase u 15 minutit puhata. 

Kurna marinaad mõõtekannu ja lisa vajadusel nii palju veisepuljongit, et saad 150 ml vedelikku. Kalla see pannile ja kuumuta spaatliga kaapides keemiseni. Siis vispelda juurde või.

Lõika steik õhukesteks viiludeks, tõsta taldrikule ja kalla kaste peale. 

Nigella soovitused:

  • Nigella Lawson soovitab serveerida keedetud kartulitega, arvestades 1,75 kg kartuleid kuue sööja kohta. Keeda kartulid koorega, siis koori ja lõika tükkideks.  Sega vähese võiga, puista peale veidi hakitud värsket tilli. 
  • Kui kartuleid ei soovi, siis paku kõrvale rohelist salatit või tomatisalatit. 

Loe veel:

  • Romsteek (ingl. k. beef rump/rump steak) lõigatakse veise kintsu pehmest tagumisest ja vähem rasvasest osast. Romsteek on üsna väherasvane, aga tugeva veiselihamaitsega tükk. .

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR