Merikeel kookose ja tamarindiga

Põnev kalaroog. A lighter way to fry fish: dust with flour then pan-fry. The sauce is easy too, tamarind paste and coconut milk give an interesting twist to this quick midweek meal for two.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1 laimi mahl

1 purustatud küüslauguküüs

4 merikeele fileed

paneerimiseks nisujahu

soola ja musta pipart

õli

2 peenelt hakitud šalottsibulat

2 tl sriracha tšillikastet

1 tl paprikapulbrit

2 tl tamarindipastat

200 ml kookospiima

peotäis värsket koriandrit

Valmistamine

Pigista laimimahl madalasse nõusse, lisa hakitud küüslauk ja maitsesta soola-pipraga. Pane merikeelefileed alusele, pööra ümber ja jäta 5 minutiks maitsestuma. 

Kuumuta praepannil veidi õli, lisa hakitud šalottsibul ja prae paar minutit, kuni sibul pehmeneb. 

Lisa sriracha-kaste või paprikapulber, tamarindikaste ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel podiseda.

Võta kalafileed laimimahlasegust välja, kasta jahusse. 

Kuumuta teisel praepannil veidi õli, prae kala 1-2 minutit ühelt ja 1-2 minutit teiselt poolt, kuni kalafileed on küpsed ja mõlemalt poolt kenasti kuldpruunid. 

Tõsta praetud kalafileed kookose-tamarindikastme sisse, puista peale koriandrilehed ja serveeri riisiga.

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR