1 laimi mahl
1 purustatud küüslauguküüs
4 merikeele fileed
paneerimiseks nisujahu
soola ja musta pipart
2 peenelt hakitud šalottsibulat
1 tl paprikapulbrit
2 tl tamarindipastat
200 ml kookospiima
peotäis värsket koriandrit
Pigista laimimahl madalasse nõusse, lisa hakitud küüslauk ja maitsesta soola-pipraga. Pane merikeelefileed alusele, pööra ümber ja jäta 5 minutiks maitsestuma.
Kuumuta praepannil veidi õli, lisa hakitud šalottsibul ja prae paar minutit, kuni sibul pehmeneb.
Lisa sriracha-kaste või paprikapulber, tamarindikaste ja kookospiim. Kuumuta keemiseni, siis lase tasasel tulel podiseda.
Võta kalafileed laimimahlasegust välja, kasta jahusse.
Kuumuta teisel praepannil veidi õli, prae kala 1-2 minutit ühelt ja 1-2 minutit teiselt poolt, kuni kalafileed on küpsed ja mõlemalt poolt kenasti kuldpruunid.
Tõsta praetud kalafileed kookose-tamarindikastme sisse, puista peale koriandrilehed ja serveeri riisiga.
Retsept siit.
Merikeel kookose ja tamarindiga
Põnev kalaroog. A lighter way to fry fish: dust with flour then pan-fry. The sauce is easy too, tamarind paste and coconut milk give an interesting twist to this quick midweek meal for two.