Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumisel. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis kasta kalafileed jahusse. Aseta kuumale pannile, nahapool all.
Prae 2 minutit, siis pööra ringi ja prae veel 1-2 minutit. Võta fileed pannilt ja hoia soojas.
Alanda kuumust, siis lisa pannile või ja lase sel sulada. Sega juurde sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, samuti hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta sulavõi kalafileedele.
Samal ajal keeda herneid soolaga maitsestatud vees 2 minutit. Nõruta, pane kaussi, lisa hakitud münt, veidi võid ja maitsesta soola-pipraga. Suru herned kahvliga veidi katki. Serveeri koos kalaga.
Kõrvale võid panna veel mõne sidrunisektori. Varajased kartulid ka muidugi.
Väikesuulest sidrunivõi ja hernestega
Klassikalise "fish & chips" veidi tervislikum versioon.