Väikesuulest sidrunivõi ja hernestega

Klassikalise "fish & chips" veidi tervislikum versioon.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
25 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1,5 sl oliiviõli

4 väikesuulesta fileed või hariliku lesta fileed

nisujahu

soola ja musta pipart

100 g võid

1 sidruni mahl ja riivitud koor

hakitud värsket siledalehist peterselli

400 g värskeid või külmutatud rohelisi herneid

väike punt värsket münti

Serveerimiseks:

varajasi kartuleid

Valmistamine

Kuumuta õli suurel pannil keskmisel kuumisel. Maitsesta jahu soola-pipraga, siis kasta kalafileed jahusse. Aseta kuumale pannile, nahapool all. 

Prae 2 minutit, siis pööra ringi ja prae veel 1-2 minutit. Võta fileed pannilt ja hoia soojas. 

Alanda kuumust, siis lisa pannile või ja lase sel sulada. Sega juurde sidrunimahl ja riivitud sidrunikoor, samuti hakitud petersell. Maitsesta soola-pipraga, siis tõsta sulavõi kalafileedele. 

Samal ajal keeda herneid soolaga maitsestatud vees 2 minutit. Nõruta, pane kaussi, lisa hakitud münt, veidi võid ja maitsesta soola-pipraga. Suru herned kahvliga veidi katki. Serveeri koos kalaga.

Kõrvale võid panna veel mõne sidrunisektori. Varajased kartulid ka muidugi. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR