Kevadkogritsa tarretis

Kogus
neljale
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

125 g kupatatid kevadkogritsaid

100 g marineeritud kurki

1 väiksem õun (u 50 g)

3 želatiinilehte

2 sl piima või kurgivedelikku

1 sl õunaäädikat

1 tl mett

2,5 dl hapupiima või hapukoort

soola ja sidrunipipart

Valmistamine

Kupata kogritsaid kaks korda rohkes vees (1 osa seeni/ 3 osa vett) vähemalt 5 minutit korraga. Loputa seened hoolikalt külma vee all pärast mõlemat kupatamist. 

Siis haki seened, lõika kurk ja õun kuubikuteks. 

Leota želatiinilehti külmas vees, siis lahusta need kuumas piimas või kurgileemes. 

Sega kõik ained omavahel, maitsesta. Kalla segu veega loputatud vormi või 4 väikese portsjonvormi sisse. Pane mõneks tunniks jahedasse.

Kummuta salatilehteldele või taldrikule, serveeri nt keedetud varajaste kartulitega. 

Loe veel:

Retsept siit, autoriks Soome toidukirjutaja Kirsti Eskelinen.

LISA KOMMENTAAR