Kaera-riisikakaraskid

Rieska-tüüpi lapik karask Soome köögist.

Kogus
12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

5 dl kupatatud ja tükeldatud riisikaid - nt

kaseriisikaid

8 dl hapupiima

2 muna

4 dl kaerahelbeid

1 dl nisujahu

0,5 dl õli või sulatatud võid

vajadusel soola

Valmistamine

Haki seened (kui kasutad soolatud riisikaid, siis leota ja nõruta hoolega; külmutatud riisikad sulata ja nõruta).

Sega kõik ained omavahel, kalla küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile.

Küoseta 250-kraadises ahjus u 30 minutit. 

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad soolaseeni, siis pole soola muidugi lisada vaja. Kui kasutad külmutatud seeni, siis lisa ka 1 tl soola taina hulka. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR