Seene-kalakohr

Kitse-limanuti ja suitsulõhega kohev munaroog (kohr ehk suflee). Tuntud Soome krimikirjaniku Leena Lehtolaineni retsept.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1,5 sl võid

2,5 sl nisujahu

2,5 dl piima

1 dl hakitud värskeid kitse-limanutte või hoopis kukeseeni

1 dl tükeldatud külmsuitsulõhet

0,5 tl soola

0,5 tl musta pipart

3 muna

vormide määrimiseks võid ja riivsaia

Valmistamine

Kuumuta seened kuival kuumal pannil, kuni seentest eralduv vedelik on aurustunud. Tõsta tulelt ja lase jahtuda. 

Sulata või potis, lisa jahu ja sega ühtlaseks. Lisa külm piim, sega hoolikalt läbi ja keeda tasasel tulel umbes 5 minutiti.

Tõsta pott tulelt, sega juurde seened ja suitsulõhe. Maitsesta soola-pipraga ja lase jahtuda. 

Määri neli portsjonvormi võiga, puista üle riivsaiaga. 

Kuumuta ahi 180C.

Eralda munakollased munavalgetewst. Sega munakollased ükshaaval jahtunud seene-suitsulõhekastme hulka - iga kord hoolega segades. 

Klopi munavalged tugevaks kohevaks vahuks, sega munavalgevaht õrnalt ülejäänud segu hulka. 

Kalla saadud sufleesegu ettevaatlikult nelja ramekin-vormi sisse. 

Küpseta 180-ikraadise ahju alumisel siinil umbes 20 minutit, kuni sufleed on kenasti kerkinud ja läbi küpsenud. ÄRA AVA AHJU UST KÜPSETAMISE AJAL!

Serveeri kohe, kõrvale paku näiteks rohelist salatit. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR