Timpnarmikusupp

Valge veiniga timmitud hõrku seenepüreesuppi võib valmistada ka austerservikutest, kui timpnarmikuid metsast ei leia.

Kogus
neljale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
30 minutit
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

300 g puhastatud timpnarmikuid

3 sl võid

1 sibul

1 küüslauguküüs

1 dl kuiva valget veini

4 dl vett

3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort

2 sl kanapuljongi kontsentraati (nn fondi)

0,5 sidruni mahl

soola ja valget pipart

2 sl külmpressitud oliiviõli

Serveerimiseks:

juuretisesaia

Valmistamine

Puhasta seened, lõika 2 cm tükkideks. Haki sibul ja küüslauk.

Kuumuta potis või, lisa seened, maitsesta kergelt soolaga ja prae, kuni seened on kergelt kuldsed. Umbes 5 minutit pärast lisa hakitud sibul ja veel mõne minuti pärast hakitud küüslauk.

Tõsta umbes 1/3 praetud seentest kaunistamiseks kõrvale. 

Kalla potti valge vein, kuumuta paar minutit. Siis lisa vesi, rõõsk koor ja puljongikontsentraat. Kuumuta keemiseni ja lase supil tasasel tulel umbes 10 minutit podiseda. 

Püreesta supp saumikseriga, siis maitsesta sidrunimahla, soola ja valge pipraga parajaks. 

Tõsta supitaldrikutesse, nirista peale veidi oliiviõli, tõsta kergele praetud seenesegu. 

Kõrvale paku krõbeda koorikuga juuretisesaia (supp ise on gluteenivaba). 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR