300 g puhastatud timpnarmikuid
3 sl võid
1 sibul
1 dl kuiva valget veini
4 dl vett
3 dl 35% rõõska koort ehk vahukoort
2 sl kanapuljongi kontsentraati (nn fondi)
0,5 sidruni mahl
soola ja valget pipart
2 sl külmpressitud oliiviõli
Serveerimiseks:Puhasta seened, lõika 2 cm tükkideks. Haki sibul ja küüslauk.
Kuumuta potis või, lisa seened, maitsesta kergelt soolaga ja prae, kuni seened on kergelt kuldsed. Umbes 5 minutit pärast lisa hakitud sibul ja veel mõne minuti pärast hakitud küüslauk.
Tõsta umbes 1/3 praetud seentest kaunistamiseks kõrvale.
Kalla potti valge vein, kuumuta paar minutit. Siis lisa vesi, rõõsk koor ja puljongikontsentraat. Kuumuta keemiseni ja lase supil tasasel tulel umbes 10 minutit podiseda.
Püreesta supp saumikseriga, siis maitsesta sidrunimahla, soola ja valge pipraga parajaks.
Tõsta supitaldrikutesse, nirista peale veidi oliiviõli, tõsta kergele praetud seenesegu.
Kõrvale paku krõbeda koorikuga juuretisesaia (supp ise on gluteenivaba).
Retsept siit.
Timpnarmikusupp
Valge veiniga timmitud hõrku seenepüreesuppi võib valmistada ka austerservikutest, kui timpnarmikuid metsast ei leia.