Maapirnisupp praetud kollakate kukeseentega

Sügismenüü.

Kogus
kuuele kuni kaheksale
Valmistusviis
Keetmine/kuumutamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

2 l vett

500 g kooritud maapirne

paar kooritud kartulit soovi korral

1-2 sibulat

köögiviljapuljongikontsentraati (nn fondi) soovi korral

2 dl kohvikoort või vahukoort

soola ja musta pipart

kollakaid kukeseeni

võid

õli

Valmistamine

Keeda kooritud ja tükeldatud maapirnid, kartulld ja sibul soolaga maitsestatud vees või köögiviljapuljongis pehmeks. Püreesta pikalt saumikserigqa või kannmikseris, kuni saad siidja püree. Maitsesta rõõsa koore ja vähese võiga, samuti soola-pipraga. 

Prae terved kollakad kukeseened pannil või-õlisegus kuldseks. 

Jaota supp taldrikutesse, tõsta peale prwaetud seened ja serveeri. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR