Puravikuvõi sobib praadimiseks, leivale määrimiseks ja maitsevõina kasutamiseks. Kui seeni on palju, siis tee puravikuvõid kohe rohkem ja pane sobivate portsjonitena sügavkülma.
Tükelda puhastatud seened, pane pannile ja kuumuta. Kui vedelik on eraldunud ja suures osas aurustunud, siis lisa hakitud sibul ja 25 g võid. Hauta tasasel tulel u 10 minutit, sega aeg-ajalt.
Lase jahtuda ja püreesta segu saumikseriga ühtlaseks. Sega toasooja või hulka.
Vormi ühtlaseks kuubikuks/tahuks/palliks, keera küpsetuspaberisse ja tõsta külmkappi ootele.
Nipid ja soovitused:
Puravikuvõi säilib külmkapis umbes nädala. Vajadusel pane sügavkülma.
Puravike asemel võib kasutada ka musti torbikseeni, lehter-kukeseeni ja kollakaid kukeseeni.
Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes kasutas musti torbikseeni.
Puravikuvõi
Puravikuvõi sobib praadimiseks, leivale määrimiseks ja maitsevõina kasutamiseks. Kui seeni on palju, siis tee puravikuvõid kohe rohkem ja pane sobivate portsjonitena sügavkülma.