Tammetõrujahukeeks

Vähemagus keeks tammetõrujahuga.

Kogus
10-12 viilu
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2,5 dl tammetõrujahu

2,5 dl nisujahu või riisijahu

125 ml suhkrut

1 tl küpsetuspulbrit

1 tl söögisoodat

0,25 tl soola

2,5 dl petti

2 suurt muna

125 ml rapsiõli vm õli

125 ml rosinaid

125 hakitud Kreeka pähkleid

Valmistamine

Kuumuta ahi 170°C. Määri 12x22 cm keeksivorm võiga. 

Sõelu kuivained kaussi, sega omavahel, siis sega juurde suhkur. Klopi teises kausis pett, munad ja õli omavahel, siis sega kuivainete hulka. Sega juurde rosinad ja pähklid. 

Kalla tainas kohe vormi ning pane kohe ahju. Küpseta 40-45 minutit või kuni koogi keskele torgatud puutikk kuivaks jääb. 

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta riisijahu.

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Ilse Metsamaa, kes küpsetas keeksi kahes väiksemas keeksivormis.

LISA KOMMENTAAR

Ilse
postitatud 09.08.2020 19:51

Ootamatult maitsev keeks.