Sidruni-mustikaruudud

Mustikad ja sidrun on head kaaslased ja kohtuvad siin lihtsas mahlases koogis. Kook talub hästi sügavkülmutamist!

Kogus
20 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

150 g toasooja pehmet võid

2,5 dl suhkrut

3 muna

0,5 dl piima

3,5 dl nisujahu (210 g)

1 sl küpsetuspulbrit

1 sidrun

250 g mustikaid

Peale:

tuhksuhkrut

võõrasemaõisi

Valmistamine

Kuumuta ahi 200°C.

Hõõru või suhkruga kohevaks, lisa ükshaaval munad, hoolega iga muna järel segades/kloppides/vahustades. Sega juurde piim.

Sega jahu ja küpsetuspulber esmalt omavahel, siis lisa tainasse. Pese sidrun hoolega, siis kuivata ja riivi koor taina hulka.

Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm vormi sisse. Puista peale mustikad. 

Küpseta 200-kraadise ahju keskosas u 25 minutit.

Võta ahjust välja, lase jahtuda ja siis lõika ruutudeks. Sõelu peale tuhksuhkrut, kaunista nt võõrasemaõitega ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR