Mustikad ja sidrun on head kaaslased ja kohtuvad siin lihtsas mahlases koogis. Kook talub hästi sügavkülmutamist!
150 g toasooja pehmet võid
2,5 dl suhkrut
3 muna
0,5 dl piima
3,5 dl nisujahu (210 g)
1 sl küpsetuspulbrit
1 sidrun
250 g mustikaid
tuhksuhkrut
võõrasemaõisi
Kuumuta ahi 200°C.
Hõõru või suhkruga kohevaks, lisa ükshaaval munad, hoolega iga muna järel segades/kloppides/vahustades. Sega juurde piim.
Sega jahu ja küpsetuspulber esmalt omavahel, siis lisa tainasse. Pese sidrun hoolega, siis kuivata ja riivi koor taina hulka.
Kalla tainas küpsetuspaberiga kaetud 20x30 cm vormi sisse. Puista peale mustikad.
Küpseta 200-kraadise ahju keskosas u 25 minutit.
Võta ahjust välja, lase jahtuda ja siis lõika ruutudeks. Sõelu peale tuhksuhkrut, kaunista nt võõrasemaõitega ja serveeri.
Retsept siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Sidruni-mustikaruudud
Mustikad ja sidrun on head kaaslased ja kohtuvad siin lihtsas mahlases koogis. Kook talub hästi sügavkülmutamist!