250 g ricotta vadakukohupiima
4 sl 35% rõõska koort ehk vahukoort
Küpsised:150 g nisujahu
60 g peenelt riivitud parmesani juustu
1,5 tl värskelt jahvatatud musta pipart
0,5 tl soola
1 tl peenelt hakitud värsket rosmariini
60 g külma võid väikeste kuubikutena
60 ml e. 4 sl vett või valget veini
Kaunistuseks:360 g purk sibulamarmelaadi
Kuumuta ahi 170C. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga.
Ricotta-kreemi jaoks sega/püreesta/klopi ricotta ja vahukoor ühtlaseks ja kreemjaks. Tõsta külmkappi ootele.
Pane köögikombaini segamiskaussi jahu, sool, romsariin, pipar ja riivitud parmesan. Töötle u 30 sekundit, siis lisa võikuubikud ja peenesta, kuni saad peene liiva moodi taina. Nirista lusikatäie kaupa peale vesi/vein ja sega ühtlaseks (kogu vedelikku ei pruugi vaja minna).
Kummuta tainas kergelt jahusele lauale ja vormi palliks. Suru u 1 cm paksuseks kettaks ja lõika sellest 2,5 cm läbimõõduga tainakettad. Aseta küpsised ahjuplaadile.
Küpseta umbes 15 minutit või kuni küpsised alt pruunistuma hakkaad. Võta ahjust välja, pööra küpsised ringi ja küpseta veel 5 minutit.
Serveeri soojalt või jahtunult. Igale küpsisele tõsta törts ricotta-kreemi ja veidi sibulamoosi. Soovi korral lisa igale küpsisele ka rosmariininõelake.
Retsept mugandatud siit.
Ürdiküpsised ricotta-kreemi ja sibulamoosiga