Nuikapsa-porgandihautis

Nuikapsas on väga populaarne Saksamaal, kus seda kasutatakse palju köögiviljahautistes. Siin on nuikapsas stoovitud porganditega, mis maitseb hästi näiteks kartulipudru kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

1-2 nuikapsast

4-5 saledat porgandit

1 sl võid

250 ml köögiviljapuljongit

200 ml kohvikoort või köögikoort

2 tl sinepit

1 tl kuivatatud või 1 sl värsket estragoni

soola ja musta pipart

veidi sidrunimahla

Valmistamine

Koori nuikapsad ja vajadusel porgandid, lõika ampsusuurusteks tükkideks.

Kuumuta potis või, lisa nuikapsas ja porgand. Prae paar minutit, siis lisa puljong, kata pott kaanega ja hauta umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on veidi pehmenenud.

Eemalda kaas, keeda kaste veidi kokku. Siis lisa rõõsk koor, maitsesta sinepiga ja musta pipraga. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud ja köögiviljad sobivalt pehmed.

Lisa estragon, sega läbi. Timmi maitse sidrunimahla, soola ja pipraga parajaks.

Loe veel:

Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (juuni 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 29.07.2020 18:44

Hea lihtne köögiviljaroog, sinep ja estragon annavad küllaga karakterit.