1-2 nuikapsast
4-5 saledat porgandit
1 sl võid
250 ml köögiviljapuljongit
200 ml kohvikoort või köögikoort
2 tl sinepit
1 tl kuivatatud või 1 sl värsket estragoni
soola ja musta pipart
veidi sidrunimahla
Koori nuikapsad ja vajadusel porgandid, lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta potis või, lisa nuikapsas ja porgand. Prae paar minutit, siis lisa puljong, kata pott kaanega ja hauta umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on veidi pehmenenud.
Eemalda kaas, keeda kaste veidi kokku. Siis lisa rõõsk koor, maitsesta sinepiga ja musta pipraga. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud ja köögiviljad sobivalt pehmed.
Lisa estragon, sega läbi. Timmi maitse sidrunimahla, soola ja pipraga parajaks.
Pille retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (juuni 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp.
Nuikapsa-porgandihautis
Nuikapsas on väga populaarne Saksamaal, kus seda kasutatakse palju köögiviljahautistes. Siin on nuikapsas stoovitud porganditega, mis maitseb hästi näiteks kartulipudru kõrvale.