Nuikapsas on väga populaarne Saksamaal, kus seda kasutatakse palju köögiviljahautistes. Siin on nuikapsas stoovitud porganditega, mis maitseb hästi näiteks kartulipudru kõrvale.
Koori nuikapsad ja vajadusel porgandid, lõika ampsusuurusteks tükkideks.
Kuumuta potis või, lisa nuikapsas ja porgand. Prae paar minutit, siis lisa puljong, kata pott kaanega ja hauta umbes 5 minutit, kuni köögiviljad on veidi pehmenenud.
Eemalda kaas, keeda kaste veidi kokku. Siis lisa rõõsk koor, maitsesta sinepiga ja musta pipraga. Kuumuta, kuni kaste on paksenenud ja köögiviljad sobivalt pehmed.
Lisa estragon, sega läbi. Timmi maitse sidrunimahla, soola ja pipraga parajaks.
Nuikapsa-porgandihautis
Nuikapsas on väga populaarne Saksamaal, kus seda kasutatakse palju köögiviljahautistes. Siin on nuikapsas stoovitud porganditega, mis maitseb hästi näiteks kartulipudru kõrvale.