Praekiisk küüslauguses marinaadis

Kogus
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 kg fileeritud kiisakala

nisujahu ja soola

praadimiseks õli

Marinaad:

3 suuremat porgandit

1 suurem sibul

1,5 l vett

5 tl roosat/Himaalaja soola

3 tl suhkrut

12 tera musta pipart

1 loorberileht

4 küüslauguküünt õhukeste viiludena

3 sl 30% äädikat

Valmistamine

Lõika kiisafileed suupärasteks või veidi suuremateks tükkideks. Kasta soolaga maitsestatud jahusse, siis prae õlis mõlemalt poolt küpseks. Tõsta kalad kaussi.

Marinaadi jaoks viiluta porgandid ja sibul, kuumuta koos veega keemiseni ja keeda, kuni porgand on peaaegu pehme. Lisa sool, suhkur, pipraterad, loorberileht, küüslauk ja äädikas. Kuumuta uuesti keemiseni, siis tõsta tulelt ja lase täielikult jahtuda. 

Jahtunud marinaad kalla paneeritud ja praetud kalatükkidele. Lase üle öö tõmmata, siis serveeri. 

Loe veel:

Retsepti jagas Käthlin Palu.

LISA KOMMENTAAR