Valge šokolaadi kook metsmaasikatega

Rootsi "kladdkaka" stiiis küpsetis valge šokolaadi ja metsmaasikatega.

Kogus
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

2 muna

2 dl suhkrut

100 g võid

100 g valget šokolaadi

150 g e. 2,5 dl nisujahu

1-1,5 dl metsmaasikaid

Valmistamine

Kuumuta ahi 200 C.

Määri 20 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm või piklik pirukavorm võiga, puista üle jahuga. 

Sulata või potis. Tõsta pott tulelt, lisa tükeldatud šokolaad ja sega, kuni šokolaad on sulanud.  Sega juurde suhkur, seejärel klopi ükshaaval juurde munad. Viimasena sega juurde jahu.

Kalla tainas vormi, puista peale metsmaasikad. 

Küpseta 15-20 minutit (15 minutiga saad seest veel üsna niiske koogi, 20 minutiga veidi küpsenuma koogi). 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 10.07.2020 16:48

Nagu juuresolevalt pildilt näha, siis suutsin koogi päris mitmeks üleliigseks minutiks ahju jätta. Isegi siis oli seest keskelt veel veidi niiske ja muidu igati maitsev.

Pille
postitatud 13.07.2024 15:49

2020. aasta polt ka: