360 g merikuradi fileed
1 sl oliiviõli
soola ja musta pipart
1 sidrun
40 g võid
paar petersellioksa (ainult lehed)
Kuumuta ahi 220°C (pöördõhuga ahi 200°C).
Patsuta merikuradi fileed köögipaberiga kuivemaks, siis maitsesta kergelt soola ja pipraga. Hõõru maitseained kalasse.
Pane ahjukindel praepann keskmisele kuumusele soojenema 2 minutiks. Siis lisa õli ja mõne hetke pärast kalafileed. Prae umbes 2 minutit, kuni kala on ühelt poolt pruunistunud. Siis pööra ümber ja prae ka teiselt poolt 2 minutit.
Pane koos panniga ahju ja küpseta veel 6-8 minutit, olenevalt kalafilee paksusest. (Katsu kala kahvliga - kui see kergesti laiali laguneb, siis on küps).
Samal ajal valmista sidruni-petersellivõi. Riivi sidruni koor peene riiviga, pressi 1/2 sidruni mahl (u 2 sl). Haki petersellilehed.
Sulata või väikeses potis tasasel tulel, siis sega juurde sidrunikoor, sidrunimahl ja suurem osa petersellist. Maitsesta soola-pipraga ja lase kastmel umbes minut aega podiseda. Siis tõsta kaste tulelt.
Kui merikurat on valmis, siis võta see ahjust välja, nirista peale sidruni-petersellivõi. Puista peale ülejäänud hakitud petersell ja serveeri.
Retsept siit.
Merikurat peterselli-sidrunivõiga
Merikurat on meil üsna vähe tuntud hõrk kala, sobib ka pidulikumaks puhuks.