Merikurat peterselli-sidrunivõiga

Merikurat on meil üsna vähe tuntud hõrk kala, sobib ka pidulikumaks puhuks.

Kogus
kahele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
15 minutit
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

360 g merikuradi fileed

1 sl oliiviõli

soola ja musta pipart

1 sidrun

40 g võid

paar petersellioksa (ainult lehed)

Valmistamine

Kuumuta ahi 220°C (pöördõhuga ahi 200°C).

Patsuta merikuradi fileed köögipaberiga kuivemaks, siis maitsesta kergelt soola ja pipraga. Hõõru maitseained kalasse. 

Pane ahjukindel praepann keskmisele kuumusele soojenema 2 minutiks. Siis lisa õli ja mõne hetke pärast kalafileed. Prae umbes 2 minutit, kuni kala on ühelt poolt pruunistunud. Siis pööra ümber ja prae ka teiselt poolt 2 minutit. 

Pane koos panniga ahju ja küpseta veel 6-8 minutit, olenevalt kalafilee paksusest. (Katsu kala kahvliga - kui see kergesti laiali laguneb, siis on küps). 

Samal ajal valmista sidruni-petersellivõi. Riivi sidruni koor peene riiviga, pressi 1/2 sidruni mahl (u 2 sl). Haki petersellilehed. 

Sulata või väikeses potis tasasel tulel, siis sega juurde sidrunikoor, sidrunimahl ja suurem osa petersellist. Maitsesta soola-pipraga ja lase kastmel umbes minut aega podiseda. Siis tõsta kaste tulelt. 

Kui merikurat on valmis, siis võta see ahjust välja, nirista peale sidruni-petersellivõi. Puista peale ülejäänud hakitud petersell ja serveeri. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR