600 g värskeid austerservikuid
1-2 sl õli
5 sl BBQ-kastet (nt Santa Maria BBQ kaste röstitud küüslauk)
Serveerimiseks:Santa Maria tako taskuid või kausse või nacho krõpse
vegan- majoneesi
viilutatud või hakitud punast sibulat
rohelist sibulat
Aseta seened lõikelauale ja ribasta kahvliharude abil "lihakiududeks".
Kuumuta suurel praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa seeneribad, maitsesta kergelt soolaga ja prae mõõdukal tulel 10-15 minutit, kuni seentest on vedelik aurustunud ja seened on kergelt kuldsed.
Lisa BBQ-kaste ja prae segades veel u 10 minutit, kuni seened on mõnusalt aromaatsed ja kastmesed.
Serveeri näiteks tako-kaussides või -taskutes, lisades sinna esmalt veidi majoneesi või BBQ-kastet, siis kuhjaga "rebitud seeni" ja seejärel hakitud sibulat.
Serveeri näiteks Santa Maria nacho krõpsude, tako taskute või tako kaussidega:
See on alati nii: vaatad, et poed on kaupa täis, aga kui midagi vaja, siis seda pole! Murpy seadus. Nii juhtus minul täna ka nende austerservikutega: pidin Tartus 5! poodi läbi käima, enne kui viimasest viimase! paki seeni sain! Ütlen kohe, et 300g seentest saate vaid neli tacolaevukest, seega ma lähen homme uuesti linna peale, et äkki õnnestub veelkord seeni osta. SEST NEED TACOD REBITUD SEENTEGA ON LIHTSALT SUPERHEAD!
Väga hea idee, supermaitsvad. Juba on mitu ideed kuidas nii valmistatud servikuid salatites, pastaroogadel ja püreesuppidel kasutada.
Takod rebitud seentega
Väga põnev seeneroog austerservikutega, mis meenutab veidi populaarset "rebitud liha".