Takod rebitud seentega

Väga põnev seeneroog austerservikutega, mis meenutab veidi populaarset "rebitud liha".

Kogus
neljale kuni kuuele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

600 g värskeid austerservikuid

1-2 sl õli

soola

5 sl BBQ-kastet (nt Santa Maria BBQ kaste röstitud küüslauk)

Serveerimiseks:

Santa Maria tako taskuid või kausse või nacho krõpse

vegan- majoneesi

viilutatud või hakitud punast sibulat

rohelist sibulat

Valmistamine

Aseta seened lõikelauale ja ribasta kahvliharude abil "lihakiududeks". 

Kuumuta suurel praepannil õli keskmisel kuumusel. Lisa seeneribad, maitsesta kergelt soolaga ja prae mõõdukal tulel 10-15 minutit, kuni seentest on vedelik aurustunud ja seened on kergelt kuldsed. 

Lisa BBQ-kaste ja prae segades veel u 10 minutit, kuni seened on mõnusalt aromaatsed ja kastmesed.

Serveeri näiteks tako-kaussides või -taskutes, lisades sinna esmalt veidi majoneesi või BBQ-kastet, siis kuhjaga "rebitud seeni" ja seejärel hakitud sibulat. 

Kasutatud tooted:

Serveeri näiteks Santa Maria nacho krõpsude, tako taskute või tako kaussidega:

 

Loe veel:

LISA KOMMENTAAR

AndresR
postitatud 06.08.2020 19:25

See on alati nii: vaatad, et poed on kaupa täis, aga kui midagi vaja, siis seda pole! Murpy seadus. Nii juhtus minul täna ka nende austerservikutega: pidin Tartus 5! poodi läbi käima, enne kui viimasest viimase! paki seeni sain! Ütlen kohe, et 300g seentest saate vaid neli tacolaevukest, seega ma lähen homme uuesti linna peale, et äkki õnnestub veelkord seeni osta. SEST NEED TACOD REBITUD SEENTEGA ON LIHTSALT SUPERHEAD!

Triin
postitatud 13.01.2021 14:04

Väga hea idee, supermaitsvad. Juba on mitu ideed kuidas nii valmistatud servikuid salatites, pastaroogadel ja püreesuppidel kasutada.