Vääveltoriku-koorekaste

Kogus
neljale
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 sl võid või õli

680 g noori vääveltorikuid

1 hakitud šalottsibul

60 ml kuiva šerrit või valget veini

3,5 dl piima

3,5 dl köögiviljapuljongit või seenepuljongit

3 sl nisujahu

0,5 tl kuivatatud tüümiani või paar värsket tüümianioksa

soola ja musta pipart

Serveerimiseks:

keedetud makarone (nt fettucine)

veidi parmesani juustu

Valmistamine

Puhasta seened, haki peeneks. 

Sulata 1 sl võid praepannil madalal tulel. Lisa hakitud seened ja hakitud šalottsibul. Kuumuta umbes 10 minutit, aeg-ajalt segades, kuni seentest eraldunud vedelik on aurustunud. 

Lisa vein, keeda veel 5-10 minutit. 

Sega piim ja puljong väikeses potis, kuumuta keemiseni. 

Sulata teises potis ülejäänud 3 sl võid tasasel tulel. Lisa jahu, kuumuta segades umbes 4 minutit. Tõsta tulelt, vispelda juurde kuum piima-puljongisegu. 

Lisa tüümianilehekesed, pane uuesti tulele ja hauta 5-10 minutit, kuni kaste pakseneb. Sega päris tihti. Siis sega juurde praetud seened, maitsesta soola-pipraga.

Serveeri keedetud makaronidega (nt fettucine). Soovi korral riivi peale veidi juustu, aga see pole hädavajalik. .

Nipid ja soovitused:

  • Veganliku versiooni jaoks kasuta praadimiseks õli ning asenda piim kas taimse piimaga või võta lihtsalt rohkem puljongit. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Seenepilt: Siim Vatalin (detail)

LISA KOMMENTAAR