Paneeritud vääveltorik

Kogus
neljale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

4 x 60 g noori vääveltorikuid

nisujahu

paprikapulbrit

Cayenne'i pipart

2-3 lahti klopitud muna

soola ja musta pipart

Praadimiseks:

võid ja õli

paar tüümianioksa

muljutud küüslauguküüs

Serveerimiseks:

sidrunit soovi korral

Valmistamine

Võta noored vääveltorikud ja lõika ära kuivemad ja kõvemad servad (sellest küljest, mis puu külge kinnitub). Loouta seened, patsuta köögipaberiga kuivaks. 

Maitsesta jahu soola, pipra, paprika ja Cayenne'iga. Kasta vääveltorikud jahusse, siis lahtiklopitud munasse ja siis uuesti maitsestatud jahusse. 

Kuumuta pannil 4 sl õli + 2 sl võid. Lisa paneeritud vääveltorikud, purustatud küüslaukuküüs ja tüümianioksake. Prae vääveltorikud mõlemalt poolt kuldpruuniks (u 4-5 minutit), vajadusel lisa pannile veel õli.

Riputa peale soola ja serveeri kohe. 

Loe veel:

Retsept mugandatud siit. Seenepilt: Siim Vatalik (detail)

LISA KOMMENTAAR