500 g virsikuid
500 g vaarikaid
800 g moosisuhkrut
1 sidruni mahl
Pane eelmisel õhtul marjad, virsikud ja suhkur kihiti suure kaussi. Kata kinni ja jäta toatemperatuurile seisma.
Järgmisel hommikul sega kõik korralikult läbi ja lase veel tunnike seista. Pane väike alustass sügavkülma.
Pane marja-virsiku-suhkrusegu potti - ideaalis laia ja madalasse potti, sest siis saab moos kiiremini valmis ilma et marjad liiga pudruks keeks. Sega hulka sidrunimahl, siis keeda hästi tasasel tulel, kuni kogu suhkur on lahustunud.
Kuumuta keemiseni, keeda 5 minutit. Keera tuli kinni, siis tilguta veidi moosi jäisele alustassile. Lase jahtuda, siis proovi sõrmega lükata - kui moositilk kortsu tõmbab, on moos valmis. Kui moositilk krimpsu ei tõmba, pole moos veel valmis. Pane uuesti tulelele ja keeda veel 2-3 minutit, tee uuesti test.
Koori pinnale kogunev vaht. Lase 15 minutit seista, siis jaota steriliseeritud purkidesse.
Säilita jahedas ja pimedas.
Allikas: BBC Good Food, mugandatud.
Virsiku-vaarikamoos
ehk Peach Melba moos. Just sellise toreda nimega kutsutakse vaarika-virsiku kooslusi.