Root Beer rebitud liha burger

Kogus
kaheksale kuni kümnele
Valmistusviis
Hautamine
Valmistusaeg
Käik
Põhiroog
Lisategevused

Koostisosad

2 kg sea kaelakarbonaadi

soola ja musta pipart

0,5 l root beer karastusjooki

pudel meelepärast BBQ-kastet

Serveerimiseks:

burgerikukleid

lehtsalatit

Valmistamine

Pane liha paraja suurusega haudepotti. Maitsesta liha kergelt soolaga, siis kalla potti root beer. Kata pott kaanega ja pane eelkuumutatud 160kraadisesse ahju. Küpseta 4-5 tundi, kuni liha on täiesti pehme. 

Võta liha potist välja, lase veidi jahtuda (hautamisleem jäta potti ootele).Rebi liha kahe kahvli abil ribadeks, siis pane potti tagasi. Sega juurde BBQ-kaste. Pane veel pooleks tunniks ahju järelküpsema.

Serveerimiseks lõika burgerikukkel pooleks, aseta igale kuklile salatileht ja sellele kuhi rebitud liha. Kata teise kuklipoolikuga ja serveeri. 

Nipid ja soovitused:

  • Root beer rebitud liha on väga maitsev ka enne BBQ-kastme lisamist. Võid siis seda serveerida nt lihtsalt koos leemega näiteks keedetud kartulite kõrvale. 
  • Root beer rebitud liha võib ka sügavkülma panna. Pane karpidesse ja sügavkülma. Enne serveerimist tõsta eelmisel õhtul tavalisse külmkappi sulama. Kuumuta korralikult läbi, vajadusel lisa ka veidi vett. 
  • Väga mõnusad nachod saad nii, kui laotad vormi põhjale nacho-krõpsud, peale kiht root beer rebitud liha, siis riivitud juust ja ohtralt jalapeno-rattaid. Grilli ahjus, kuni juust on sulanud. 
  • Siia sobib väga hästi nii kaelakarbonaad kui ka abatükk. 

Loe veel:

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 28.04.2020 09:52

Niii lihtne teha ja maitseküllane ja mitmekülgne roog. Osa rebitud sealihast sõime juba enne BBQ-kastme lisamist ära :) Siis tegime burkse (fotol) ja siis veel nachosid (nachod, rebitud liha, riivitud juust ja serveerimisel värske salat kõrvale).