Pane liha paraja suurusega haudepotti. Maitsesta liha kergelt soolaga, siis kalla potti root beer. Kata pott kaanega ja pane eelkuumutatud 160kraadisesse ahju. Küpseta 4-5 tundi, kuni liha on täiesti pehme.
Võta liha potist välja, lase veidi jahtuda (hautamisleem jäta potti ootele).Rebi liha kahe kahvli abil ribadeks, siis pane potti tagasi. Sega juurde BBQ-kaste. Pane veel pooleks tunniks ahju järelküpsema.
Serveerimiseks lõika burgerikukkel pooleks, aseta igale kuklile salatileht ja sellele kuhi rebitud liha. Kata teise kuklipoolikuga ja serveeri.
Nipid ja soovitused:
Root beer rebitud liha on väga maitsev ka enne BBQ-kastme lisamist. Võid siis seda serveerida nt lihtsalt koos leemega näiteks keedetud kartulite kõrvale.
Root beer rebitud liha võib ka sügavkülma panna. Pane karpidesse ja sügavkülma. Enne serveerimist tõsta eelmisel õhtul tavalisse külmkappi sulama. Kuumuta korralikult läbi, vajadusel lisa ka veidi vett.
Väga mõnusad nachod saad nii, kui laotad vormi põhjale nacho-krõpsud, peale kiht root beer rebitud liha, siis riivitud juust ja ohtralt jalapeno-rattaid. Grilli ahjus, kuni juust on sulanud.
Siia sobib väga hästi nii kaelakarbonaad kui ka abatükk.
Niii lihtne teha ja maitseküllane ja mitmekülgne roog. Osa rebitud sealihast sõime juba enne BBQ-kastme lisamist ära :) Siis tegime burkse (fotol) ja siis veel nachosid (nachod, rebitud liha, riivitud juust ja serveerimisel värske salat kõrvale).
Root Beer rebitud liha burger