Üleööpuder banaaniga

Armastatud banaanikeeksist inspireeritud hommikupuder tuleks valmis segada eelmisel õhtul. Üleööpudru võib valmis segada samasse nõusse, milles seda serveeritakse.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Hommikusöök
Lisategevused

Koostisosad

1 küps banaan

1 dl täistera-kiirkaerahelbeid

1 dl piima

0,5-1 dl Kreeka jogurtit

0,5 tl vahtrasiirupit või mett või kasesiirupit

0,5 tl vanillisuhkrut

jahvatatud kaneeli

Serveerimiseks:

Kreeka pähkleid või parapähkleid või pekanipähkleid

viilutatud banaani

mustikaid või vaarikaid

vahtrasiirupit, kasesiirupit või mett

Valmistamine

Koori banaan, lõika tükkideks ja pane serveerimisnõusse, suru kahvliga katki. Sega juurde kaerahelbed, piim, jogurt, maitsesta magustaja, vanilli ja kaneeliga. Kata serveerimisnõu kinni ning pane ööseks külmkappi.

Söö niisama või kaunista esmalt banaaniviilude, pähklite, marjade ja siirupi või meega.

Nipid ja soovitused:

  • Gluteenivaba versiooni jaoks kasuta gluteenivaba märgistusega kaerahelbeid. 

Loe veel:

Retsept ilmus ka ajakirjas Kodu&Aed (märts 2020), pildi tegi Juta Kübarsepp. 

LISA KOMMENTAAR

Pille
postitatud 13.04.2020 09:43

Eks ta ole lihtsalt üks maitsev Bircher-müsli, mis Ameerikamaal nüüd üleööpudruna (Overnight Oats) laineid lööb :)