Kikerherneomlett

Veganitele sobiv "omlett", kus muna asemel on kasutatud hoopis kikerhernejahu. Sobib ka neile, kellel on munaallergia.

Kogus
ühele
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

4 sl kikerhernejahu

80 ml vett

1 sl maitsepärmi soovi korral

0,25 tl tavalist soola või musta laavakivi soola

1 dl erinevaid tükeldatud aedvilju

1 sl õli praadimiseks

Valmistamine

Sega kikerhernejahu, maitsepärm, sool ja vesi ühtlaseks. 

Tükelda köögiviljad. 

Kalla õli (mittenakkuvale) praepannile ja prae köögivilju tasasel tulel 3-5 minutit, kuni need pehmenevad. Tõsta praetud köögiviljad kikerhernejahutaina sisse ja sega läbi. 

Tõsta panni kuumust ja kalla kikerherneomletisegu pannile. Prae umbes 5 minutit, siis tõsta spaatli abil ümber ja prae ka teiselt poolt 3-5 minutit. (Parema tulemuse saamiseks kata pann lõpus 1-2 minutiks kaanega, et omlett paremini ja ühtlasemalt läbi küpseks). 

Libista omett pannilt taldrikule. 

Puista peale (taimset) juustu, voldi omlett pooleks ja serveeri. 

Valik lisandeid, mis sobivad kikerherneomleti sisse ja vahele:

  • Sisse: hakitud sibul, paprika, seened, brokoli e. spargelkapsas, suvikõrvits, tomatid, spinat
  • Omleti serveerimiseks sobib veganlik pesto, sulav mozzarella-tüüpi juust jne. 

Retsept siit.

LISA KOMMENTAAR

Kybarsepp
postitatud 17.06.2020 13:34

Mul on mees muna suhtes allergiline ja ta oli väga rõõmus, et sai omletilaadset asja süüa :)