3 sl tükilist maapähklivõid
1 sl tandoori või muud mahedat karripastat
100 g väherasvast maitsestamata jogurtit
8 kondita kanakintsutükki
100 g suhkruherneid
150 g punast kapsast
0,5 sl röstitud seesami õli
0,5 laimi mahl + sektoreid serveerimiseks
värsket koriandrit serveerimiseks
Pane puidust grillitikud vähemalt 5 minutiks vette ligunema. Kuumuta grillahi hästi tuliseks.
Lõika kanakintsuliha 3 cm tükkideks.
Sega kausis maapähklivõi, karripasta ja jogut omavahel. Lisa kanalihatükid ja sega läbi. Siis lüki kanatükid 8 grillitiku otsa ja aseta need ahjuplaadile.
Grilli 20 minutit, aeg-ajalt pöörates, kuni kanatükid on kenasti läbi küpsenud ja pruuniplekilised.
Samal ajal valmista salat. Koori porgandid ja lõika köögiviljakoorijaga pikkadeks õhukesteks laastudeks. Lõika punane kapsas ribadeks. Lõika suhkruherned pikuti peenikesteks ribadeks. Sega köögiviljad, lisa seesamiõli ja laimimahl, siis maitsesta soola-pipraga. Sega juurde hakitud koriander.
Pane igale sööjale taldrikule kuhi salatit, sellele 2 satay-varrast. Peale veidi koriandrit ja kõrvale laimisektor.
Retsept siit.
Kana-satay kapsa-porgandisalatiga