Vegan kaneelirullid

Toidublogija Sandra Vungi retsept veganlike kohevate kaneelirullide valmistamiseks.

Kogus
10-12 tk
Valmistusviis
Küpsetamine
Valmistusaeg
Käik
Dessert
Lisategevused

Koostisosad

Pärmitainas:

1 pakike kuivpärmi (11 g)

0,25 tl peenikest soola

380 g nisujahu

4 sl pruuni suhkrut

250 ml käesooja vett

1 sl rafineeritud oliiviõli

Kaneelisegu:

4 sl (rafineerimata) suhkrut

1 sl jahvatatud kaneeli

6-7 sl rafineeritud oliiviõli

Glasuur:

60 g tumedat veganlikku šokolaadi soovi korral

Valmistamine

Sega jahu, suhkur, kuivpärm ja sool omavahel, siis sega hulka vesi. Sõtku tainast paar minutit ja lisa vahepeal õli. Sõtku veel natuke. Jäta tainas kaussi sooja kohta räti alla umbes tunniks ajaks kerkima.

Kaneelisegu jaoks sega suhkur kaneelipulbri ja õliga läbi. 

Kui tainas on kerkinud, pane ahi 200 kraadi peale kuumenema.

Sõtku tainas veel korraks läbi ning rulli jahusel pinnal laiaks ristkülikuks. Määri tainale kaneeliglasuur kas lusikaga või käte abil. Keera ristkülik rulli  laiemast otsast ja lõika sellest 10-12 kaneelirulli. Aseta rullikesed õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud sügavamasse ahjuvormi üksteise kõrvale.

Kata ahjuvorm rätiga ja lase rullidel kerkida, kuni ahi on kuum.

Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni rullid on alt kuldpruunid.

Soovi korral sulata tume šokolaad ja nirista see rullidele. Naudi!

Nipid ja soovitused:

  • Kui kasutad retseptis näiteks kookossuhkrut, siis lisa seda nii tainasse kui ka glasuuri rohkem, kuna muidu ei jää rullid nii magusad.
  • Nii kaneel kui ka kuivpärm peaksid olema võimalikult värsked, siis on tulemus parem. 
LISA KOMMENTAAR