1 pakike kuivpärmi (11 g)
0,25 tl peenikest soola
380 g nisujahu
4 sl pruuni suhkrut
250 ml käesooja vett
1 sl rafineeritud oliiviõli
Kaneelisegu:4 sl (rafineerimata) suhkrut
1 sl jahvatatud kaneeli
6-7 sl rafineeritud oliiviõli
Glasuur:60 g tumedat veganlikku šokolaadi soovi korral
Sega jahu, suhkur, kuivpärm ja sool omavahel, siis sega hulka vesi. Sõtku tainast paar minutit ja lisa vahepeal õli. Sõtku veel natuke. Jäta tainas kaussi sooja kohta räti alla umbes tunniks ajaks kerkima.
Kaneelisegu jaoks sega suhkur kaneelipulbri ja õliga läbi.
Kui tainas on kerkinud, pane ahi 200 kraadi peale kuumenema.
Sõtku tainas veel korraks läbi ning rulli jahusel pinnal laiaks ristkülikuks. Määri tainale kaneeliglasuur kas lusikaga või käte abil. Keera ristkülik rulli laiemast otsast ja lõika sellest 10-12 kaneelirulli. Aseta rullikesed õliga määritud või küpsetuspaberiga kaetud sügavamasse ahjuvormi üksteise kõrvale.
Kata ahjuvorm rätiga ja lase rullidel kerkida, kuni ahi on kuum.
Küpseta 200-kraadises ahjus umbes 15 minutit või kuni rullid on alt kuldpruunid.
Soovi korral sulata tume šokolaad ja nirista see rullidele. Naudi!
Vegan kaneelirullid
Toidublogija Sandra Vungi retsept veganlike kohevate kaneelirullide valmistamiseks.