450 g nisujahu
pakk kuivpärmi
näpuotsaga soola
45 ml e. 3 sl oliiviõli
3 sl türgi jogurtit
250 ml sooja vett
Täidis:200 g värsket spinatit
1 hakitud sibul
1 tl türgi tšillihelbeid või tšillipastat
200 g fetajuustu
Määrimiseks:Sega kausis jahu, kuivpärm, sool. Sega juurde oliiviõli, jogurt ja vesi ning sõtku ühtlaseks tainaks. Jaota 5 tainapalliks, siis lase tainapallidel puhta köögiräti all soojas kohas kahekordseks kerkida (u 30 minutit).
Pese spinatilehed ja haki kergelt. Sega-masseeri kausis spinatilehed, hakitud sibul, oliiviõli ja tšilli käte abil ühtlaseks (u minut aega). Siis sega juurde fetajuust.
Rulli tainapall kergelt jahusel laual suureks õhukeseks kettaks, läbimõõduga u 40 cm. Voldi kaks serva keskele kokku, et saad ristküliku. Määri viiendik täidisest keskele, siis voldi peale ülejäänud servad, et saad ruudu. Suru servad kokku. (Soovi korral pintselda kihte vahepeal oliiviõliga, saad paremini kihistunud piruka).
Kuumuta grillpann või praepann. Määri gözleme kergelt oliiviõliga ja tõsta pannile. Küpseta 2-3 minutit, kuni tainas on kuldpruun. Pintselda ka teine pool oliiviõliga ja pööra gözleme ümber. Küpseta veel 2-3 minutit, kuni kuldpruun. Pintselda mõlemalt poolt oliiviõliga.
Korda ülejäänud nelja tainapalli ja täidisega.
Mugandatud siit. Pildi tegi Juta Kübarsepp.
Tegime neid Viimsi Päevakeskuse kokandusklubis "Hõbekulp" Türgi köögi koolituse raames. Pannil küpsetatud gözlemed olid toredad, aga me mõtlesime, et suvel grillil sobiks ka neid küpsetada :)
Gözleme spinati ja juustuga
Põnevad pannil praetud pirukad. Spinati ja fetajuustuga variant on tuntud kui 'ıspanaklı'.